Home - Visit Sisak-moslavina (2024)

Previous slide

Next slide

Smireni prostor Sisačko-moslavače županije u kojem je lako trajati podsjeća na rasuti vitraj iz kojeg izbija tajanstveni sjaj u kojem je pohranjena povijest generacija.

Novi promotivni film TZ Sisačko moslavačke županije

01

Turističke osobitosti Sisačko-moslavačke županije nude vam opuštanje u netaknutoj prirodi, vraćanje vremena u neke viteške dane, opuštanje u ljekovitim vodama, uživanje u domaćim jelima i dobroj moslavačkoj kapljici.

Dolaskom u Sisačko-moslavačku županiju dotičete Moslavinu, Posavinu, Pounje, Slavoniju, Pokuplje, Turopolje, Banovinu i Kordun.

02

Turističke osobitosti Sisačko-moslavačke županije koja je vodeća u Hrvatskoj po broju zaštićenih područja i prva po proizvodnji obnovljivih izvora energije su: Park prirode Lonjsko polje, milenijska povijest Siska, termalno lječilište Topusko, povijesna baština Vojne krajine i turskih ratova, osebujno svjetski vrijedno drveno graditeljstvo; sakralna arhitektura; bogata lovna i ribolovna područja; vrhunska gastronomska i vinska ponuda…

03

Staze kojima su donedavno prolazile samo divlje životinje i ratnici danas pohode sve brojniji turisti. Proslavljeni lik skitnice s pinklecom, onog što odlazi zato jer mora, i onog što dolazi istraživati ovdašnje zakutke, slikovitosti i tišine, danas je oboružan fotoaparatima, kamerama, vodičima, internet tehnologijom… ali jednako zatečen i udivljen pred nepoznatim krajem. Sisačko-moslavačka županija čaroban je kraj već po tome što još nisu izumrli ljudi koji se sjećaju kako je to kada mrak pada sa zalaskom sunca i pamte miris drva što sagorjeva u peći.

04

Sisačko-moslavačka županija prostor je koji djeluje na našu maštu; razigran, tajanstven, sadržajan, s najstarijim žutilom u fasadama kuća i zemljom pod kojom se još uvijek ljulja veliko Panonsko more. Dođeš li samo na tren u ovaj kraj vidjet ćeš svijet običan, ali dirljiv do ganuća.

Teško da u Europi postoji ljepši kraj za odmor od svega. Trag noge stari je običaj obilježavanja mjesta gdje je čovjek bio.

Događanja

Kalendar događanja podložan je promjenama. Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjenama termina, izvođača, programa, cijena ili za slučaj otkazivanja događanja

Home - Visit Sisak-moslavina (1)

Favorite

Petrinja, Petrinja

Home - Visit Sisak-moslavina (3)

Favorite

Sisačko-moslavačka županija, Popovača

Home - Visit Sisak-moslavina (4)

Favorite

Hrvatska Kostajnica, Hrvatska Kostajnica

Home - Visit Sisak-moslavina (5)

Favorite

Topusko, Topusko

Jedno je od najočuvanijih prirodnih poplavnih područja u Europi te je zahvaljujući periodičkom poplavljivanju jedinstvena riznica biološke i krajobrazne raznolikosti ne samo u Hrvatskoj nego i u cijeloj Europi. Osim bogatstva biljnog i životinjskog svijeta Lonjsko polje je i najveće mrijestilište riječne ribe u cijelom dunavskom slijevu.

Poželite li vozeći bicikl upoznati njezine ljepote i znamenitosti, na raspolaganju vam je gotovo 1100 kilometara biciklističkih staza. Okrećući pedale možete uživajući upoznati sve kutke županije od Moslavine, Posavine, Pounja, Slavonije, Pokuplja, Turopolja, Banovine i Korduna.

Sisačko – moslavačka županija nudi vam svoje prelijepe planinarske staze na Hrastovačkoj, Petrovoj i Moslavačkoj gori u kojima možete uživati čak i ako niste u nekoj osobitoj kondiciji. Istina, nećemo osvajati visoke vrhove, ali ćemo uživati u šumi, pogledu, šetnji i druženju. Ako ste početnik u planinarenju, planinarske staze na Hrastovačkoj, Petrovoj i Moslavačkoj gori kao stvorene su za vas.

Parkovi prožimaju urbanističku, povijesnu i balneološku bit Topuskog baš kao što to čine termalna voda i peloid koji su označili samo mjesto, ali i Lječilište u svim njegovim dimenzijama. Područje Topuskog su prije više od 3000 godina naselili drevni Iliri i u njemu otkrili neprocjenjive prirodne izvore termalne vode.

Naše brošure

Turističke osobitosti Sisačko-moslavačke županije nude vam opuštanje u netaknutoj prirodi, vraćanje vremena u neke viteške dane, opuštanje u ljekovitim vodama, uživanje u domaćim jelima i dobroj moslavačkoj kapljici

Home - Visit Sisak-moslavina (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated:

Views: 5653

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.